SPECIALISTI ENDODONTI

Specialisti endodonti v Polikliniki Šlaj Anič

Specialisti endodonti, ki opravljajo specialistično endodontsko zdravljenje na napotnico ali samoplačniško v Polikliniki Šlaj Anić. Endodontsko zdravljenje poteka pod mikroskopom. Večina endodontskih zdravljenj zahteva le en obisk. Termin za endodontsko zdravljenje vam uredimo brez čakalne dobe
PROF. DR. SC. IVICA ANIĆ

PROF. DR. SC. IVICA ANIĆSpecialist endodont

Dr. Ivica Anić je specialist endodontije, parodontologije in oralne medicine. Velja za enega najboljših specialistov endodontije na Hrvaškem. Svojo subspecializacijo endodontije je opravljal v Tokiju na Japonskem, kjer je bil izbran za najboljšega tujega študenta. V svoji karieri je prejel mnogo odličij in nagrad, ena izmed njih je nagrada za najboljšega mladega endodonta v Evropi. Leta 1996 je postal izredni profesor na stomatološki fakulteti v Zagrebu, leta 2000 je postal redni profesor. Njegovo strokovno delo je prepoznano po celem svetu, objavil je okoli 100 strokovnih del in člankov, le-ta so bila citirana več kot 750-krat. Je mentor številnim študentom Stomatološke fakultete. V tujini (Evropa, ZDA) je večkrat gostoval kot predavatelj. Od leta 2003 je vodja Oddelka za zobne bolezni na Stomatološki fakulteti v Zagrebu.

DR. IVANA MAŠEK

DR. IVANA MAŠEKSpecialist endodont

Dr. Ivana Mašek, specialist endodontije, je diplomirala leta 2005. Med študijem je delala kot asistentka v privatni ordinaciji ter aktivno pripravljala študentske članke in članke za mednarodni stomatološki kongres. Raziskovala je področje prevencije kariesa pri ortodontskih pacientih, rezultate je predstavila na mednarodnim kongresu leta 2004. Takrat je tudi osvojila mednarodno priznanje “Dental Progress Award 2004”. Svoje znanje je nadgrajevala v tujini, in sicer v Monterreyu v Mehiki. Dr. Mašek je delala v dveh zasebnih stomatoloških ordinacijah. Leta 2008 je postala del tima Poliklinike Šlaj Anić. Po podiplomskem študiju je vpisala specializacijo iz Endodontije in restavrativne stomatologije. Specialist endodont je pod mentorstvom odličnega endoodnta dr. Ivice Anića postala leta 2018. Poleg endodontskih posegov se ukvarja tudi z estetsko in restavrativno stomatologijo.

Top